Radonmätning på företaget – hur funkar det?

Det är inte bara i privata lägenheter och hus som en radonmätning bör genomföras. Radon är en mycket farlig gas som kan ge uppkomst till en rad farliga sjukdomar och hälsoproblem. Därför är det minst lika viktigt att du kontrollerar radonhalterna på ditt företag som i din privata bostad.

Att göra en radonmätning på företaget är lika enkelt som att mäta radon i ditt hem. Bor du i en hyreslägenhet kommer din hyresvärd att säga till när det är dags att mäta. I bostadsrätter, hus och företag är det dock du själv som bär det ansvaret. Väljer du dessutom ett professionellt företag får du hjälp hela vägen från början till slut, så att du är säker på att du har utfört mätningen på rätt sätt.

Hur lång tid tar en radonmätning?

Hur lång tid det tar att mäta radon beror på om det är en korttidsmätning eller långtidsmätning du utför. Det förstnämnda sker under minst 10 dagar och det sistnämnda under minst 60 dagar.

Kan företaget fortsätta som vanligt?

En radonmätning sker med hjälp av en liten dosa som placeras på ditt företag. Dosan är både luktfri och helt tyst, så att den inte orsakar några störningar. Du kan alltså fortsätta driva din verksamhet precis som vanligt under tiden du mäter.

Rekommenderade artiklar