Anlita rekryteringsföretag vid nyanställning

Som företagare är det lätt att bli stressad när det är dags att anställa ny personal. Hela processen innefattar många olika steg som tar en hel del tid och tålamod i anspråk. Du behöver formulera en annons där kompetensen hos den som ansöker listas samt ta hand om de ansökningar som kommer in. Själva intervjumomentet är omfattande, särskilt om det finns flera sökanden till tjänsten i fråga. Det finns dock tips och tricks att ta till. Läs mer här om varför du ska anlita ett rekryteringsföretag i Stockholm när det är dags att anställa ny personal.

Fördelar med rekryteringsföretag i Stockholm

Det finns nämligen bara fördelar med att anlita ett rekryteringsföretag vid nyanställning. För det första kan du som företagare luta dig tillbaka och låta rekryteringsföretaget göra jobbet. På detta sätt sparar du både tid och pengar genom att du kan lägga fokus på din verksamhet istället. Du får hjälp av ett professionellt företag som bara behöver ha ett möte med dig där du beskriver exakt vad tjänsten du erbjuder innebär och vilka kvalifikationer du söker. Det är trots allt så att vem du anställer spelar roll både för ditt företag och för dess framtid på en mängd olika plan.

Tydlig kravprofil

Bor du i Stockholmsområdet kan du till exempel kontakta Next u som är ett välkänt och professionellt rekryteringsföretag i Stockholm. Framför allt satsar Next u på att ta fram tydliga kravprofiler med fokus på gemensam målbild där noggrannhet och fingertoppskänsla är A och O för att hitta rätt medarbetare till ditt företag. Det handlar inte bara om att ta reda på vad du som företagare söker utan också om vad själva platsannonsen ska innehålla. En detaljerad platsannons ger nämligen den som söker tydlig information om vad som krävs, men också om vad den som söker kan förvänta sig. Next u är också unika med att satsa på filmade platsannonser där den sökande kan få en glimt av såväl potentiella kollegor som den framtida arbetsplatsen samt arbetsgivaren.

Videopresentationer istället för CV

Next u är ett rekryteringsföretag som satsar på videopresentationer där kandidaterna får presentera sig själva på video istället för traditionellt CV för att lättare hitta rätt person. Det betyder inte att kvalifikationerna saknar betydelse utan det är fortfarande viktigt att ha ett korrekt CV för tjänsten ifråga. Det är dock ett utmärkt sätt att hitta rätt person för den aktuella tjänsten. När rekryteringsföretaget har hittat ett antal möjliga kandidater presenteras de för dig som företagare så att du får ha sista ordet.

Erfarenhet

Rekryterares bästa tips till arbetssökande brukar vara att lyfta erfarenhet som något viktigt i en rekryteringsprocess. Det handlar dels om erfarenhet av de arbetsuppgifter som efterfrågas på det aktuella företaget, dels också om erfarenheter som själva rekryteringsföretaget har av att utforma tilltalande annonser och profiler för att hjälpa dig som kund och företag att hitta rätt kandidat till din business. Du har nämligen allt att vinna på att satsa på att anlita ett rekryteringsföretag när det gäller att rekrytera ny personal till företaget.

Rekommenderade artiklar