Fokusera på din huvudsyssla

Som företagare gäller det att fördela arbetstiden väl. Det kan dock vara svårt då du som enskild företagare har allt från marknadsföring till bokföring att ta hand om. Däremellan ska du få tid till det som egentligen är ditt jobb, alltså den tjänst du erbjuder dina kunder. Därför är det viktigt att du försöker dra ner på det extra arbetet som egentligen inte är din tjänst, och låter andra ta hand om det åt dig. Det gäller i synnerhet om du har eget företag som du arbetar ensam på.

Fakturering och påminnelser tar mycket tid

Fakturering, en smärre mardröm för många småföretagare. Det kräver tid och kan vara knepigt när det egentligen inte är det du arbetat med sedan tidigare. Ta hjälp med din fakturering och kundreskontra, så får du mycket tid över varje gång du ska skriva ut och skicka en faktura till en kund. Dessvärre kan det ibland uppstå problem med att få fakturan betald, får du då hjälp med processen kan du ändå själv välja rutiner för påminnelserna.

Digital närvaro

Att ha en bra digital närvaro där kunder ser ditt företag och där kunderna enkelt kan ta kontakt och få svar på frågor, blir allt viktigare med tiden. Det här kan dock vara enormt tidskrävande och därför är det bra att ta hjälp även med detta. Hemsidan i sig behöver inte bli speciellt dyr och du kan välja ett företag som kan göra uppdateringar längs vägen för en relativt billig peng. Om du har många kundförfrågningar kommer du mest troligt behöva någon som hjälper dig med kundservicen. På samma sätt kan det löna sig att ta hjälp med att ta fram en app som kunderna kan handla via. Kunderna är inte vana vid att vänta, och många väljer helt enkelt ett annat företag om svaret dröjer för längre.

Allt handlar egentligen om att ju mindre tid du som företagare spenderar på arbetsuppgifter som du inte fakturerar för, desto mindre tid har du att spendera på din faktiska tjänst. På så sätt kan det enkelt löna sig att lägga pengar på att få hjälp av andra professionella inom vissa områden. Då kan du lägga din tid där du faktiskt fakturerar.

Rekommenderade artiklar