Vikten av att ha en kontorsplats som företagare

Att vara driva ett eget företag innebär mycket saker. Du behöver tänka på allt från administration till att företaget ska vara lönsamt. En viktig del för en företagare som många glömmer är faktiskt kontorsplatsen. Många tror att den inte spelar så stor roll men det gör den. Om du är en enmansföretagare eller med få anställda är ett tips att kolla in Helio som erbjuder flexibla arbetsplatser. Helio finns lite överallt och om du blir medlem kan du lägga allt fokus på ditt jobb medan de löser allt praktiskt runt omkring.

Flexibla kontorslösningar

När du är medlem hos Helio kan du sitta på en öppen plats eller välja att ha ett eget skrivbord. Det är även möjligt att välja ett helt eget rum om du så önskar. En bra grej med Helio är att du får blixtsnabbt wifi, frukt och kaffe. De erbjuder även intressanta föreläsningar och event till alla sina medlemmar. Du kan även boka mötesrum vid behov där det finns whiteboard, projektor och mycket annat tillgängligt.

Skilj på privatliv och jobb

Den stora fördelen med att hyra en kontorsplats är att du dels kommer hemifrån men du får också social interaktion, speciellt om du är ensam i ditt företag. Det är guld värt att kunna småprata med någon över en kaffe, det gör faktiskt otroligt mycket. Människor är sociala varelser och vill umgås med andra. En annan fördel är att du kan knyta kontakter som kan vara användbara i framtiden. Det är alltid bra att lära känna nya människor. Om du hittar någon som arbetar inom samma bransch kan ni även utbyta idéer eller bolla saker tillsammans. Att ha en kontorsplats gör även att du kommer hemifrån, vilket bidrar till att du lättare kan skilja mellan privatlivet och jobbet. Det är inte alltid det lättaste för en person som driver ett eget företag men du behöver koppla av från jobbet emellanåt för att orka prestera när det behövs.

Nätverka och knyt nya kontakter

Att nätverka överlag är viktigt. Det kan du göra genom att gå på intressanta föreläsningar och event. När du har rätt kontakter kan nya dörrar öppnas. Att nätverka och mingla är ingen konst utan det krävs bara lite övning för att du ska bli bra på det. Den stora fördelen med att hyra en kontorsplats via Helio är att du får massor på köpet som föreläsningar, seminarier och workshops. Du behöver inte uppsöka sådant lika mycket på egen hand. När du ska nätverka är den en bra idé att ha ett tydligt uppsatt mål. Fundera innan du ska gå på en affärslunch eller ett seminarium om du vill träffa nya affärskontakter eller investerare. Du kan även fokusera på att träffa entreprenörer i samma bransch som du.

Rekommenderade artiklar