Inred ditt kontor på bästa sätt

Att ha ett personligt och mysigt kontor har större påverkan på arbetet än du kanske tror. Ett personligt och fint kontor får du genom att planera och tänka till innan du ska inreda det. Det är viktigt att du organiserar pärmar och andra kontorsmaterial på ett bra sätt för att få ett trevligt kontor. Kontorsmaterial har stor betydelse för att arbetet ska fungera optimalt så det måste du ha. Pärmar, post-it-lappar, skrivarpapper, tidskriftssamlare och mycket annat är kontorsmaterial som behövs men som du kanske inte direkt tänker på. För att få ett enhetligt intryck av exempelvis pärmar är det en bra idé att satsa på pärmar i samma färg.

Planera inredningen

När du är entreprenör och egenföretagare har du stort inflytande över hur ditt kontor ska se ut. Du har fria händer att inreda det på det sätt som tilltalar dig. Det finns några enkla tips som du kan tänka på när du ska fixa till ditt kontor. Det är viktigt att du blir inspirerad och motiverad att arbeta när du är på ditt kontor. Inredningen ska ge energi och inte tvärtom. När du ska välja möbler och inredning är det viktigt att tänka på vad du vill mötas av när du kliver in på ditt kontor. För att få ett bra intryck från första början är det värdefullt att fundera över vad du kommer att se först av allt när du kliver in i kontoret. I blickfånget kan du med fördel placera något som sätter tonen och känslan för kontoret. Om du har ett fönster är det ofta något blicken faller på och då kan det vara trevligt med fina gardiner. Det kan även vara fint med en krukväxt för att få en levande känsla i rummet. En lampa är också bra att ställa eller hänga i fönstret.

Inred med saker som tilltalar dig

Det är behövligt att ha en bokhylla i ett kontor för att kunna förvara pärmar och andra saker. Du kan ställa fina askar och boxar i bokhyllan som gör att bokhyllan ser trevlig ut. En ljusslinga eller en annan ljuskälla kan vara bra att ha i bokhyllan för att få en mjuk känsla i rummet. På själva skrivbordet kan det vara trevligt att skapa ett personligt blickfång. Du kan exempelvis ha en anslagstavla där du kan fästa foton, inspirerande citat och andra saker som du blir upplyft av att titta på. Det är även bra att ha saker som gör att du kan hålla ordning och reda på ditt skrivbord. Det finns massor med fina pennhållare, brickor, burkar och förvaringslådor som du kan ha på skrivbordet. Det är oftast detaljerna som gör hela skillnaden i ett kontor. Det är också bra att tänka på färgskalan i rummet. Du kan med fördel jobba med kontraster mot grundfärgen i rummet.

Rekommenderade artiklar