Nu har du fått läsa en hel del om vad du behöver göra för att starta ditt egna företag. Om du har blivit godkänt för F-skatt eller FA-skatt och har blivit momsregistrerad är det dags att börja driva företaget. Det finns väldigt mycket att tänka på när du ska driva ditt företag och du behöver ha ett väldigt bra tålamod. Du kommer nu att få läsa mer om hur det är att driva ett eget företag och vad du bör tänka på när du driver ditt företag.

Bli godkänd för F-skatt och börja driva företaget

När du väl har blivit godkänd för F-skatt eller FA-skatt och har momsregistrerat dig är det dags att börja driva företaget. Men om du vill ha ett företagsnamn måste du anmäla det till bolagsverket, att ansöka om ett företagsnamn kostar en viss summa men endast en gång.

När du har ett företag är det många saker du måste tänka på, varje år måste du till exempel göra ett bokslut, ett bokslut betyder att du redovisar hela årets inkomster och utgifter. Därför är det viktigt att tänka på att alltid skriva upp vilka inkomster och utgifter företaget har varje månad, detta gör det enklare för dig vid årets slut.

Sedan måste du självklart arbeta, om du har valt att öppna till exempel ett måleriföretag behöver du kunder som du kan utföra arbeten åt. För att få kunder till sitt företag behöver du på något sätt göra reklam för ditt företag, det finns många olika sätt som du kan göra reklam på och det kommer du att få läsa om längre ned i artikeln.

När du har utfört ett arbete måste du skicka en faktura till kunden, du kan enkelt skapa din egen fakturamall eller ladda ned en färdig fakturamall. På fakturan som du ska skicka till kunden måste du ha med all viktig information, du måste till exempel skriva hur mycket kunden ska betala, du måste skriva med momsen och du måste skriva med hur många dagar kunden har på sig att betala. För att inte glömma något viktigt på fakturan är det bra att titta på till exempel

verksamts hemsida, där får du information om vad du behöver ha med på din faktura. När fakturan är färdig är det bara att skicka den till kunden.

Rekommenderade artiklar