När man har drivit ett företag ett tag kan man ibland känna att det inte var det rätta, man kanske vill jobba som anställd igen eller göra något annat i livet. Om du inte vill driva ditt företag längre så kanske det är dags att avsluta företaget? Nu kommer du att få läsa om hur du kan avsluta ditt företag på bästa sätt.

Om du vill veta mer om hur du avslutar ditt företag kan du titta på bolagsverkets hemsida, där hittar du information om hur du går tillväga.

Hur avslutar jag mitt företag?

Att avsluta sitt företag behöver inte vara så svårt som man faktiskt kan tro men det finns en del saker som du måste tänka på.

  • Avregistrera F-skatt och moms

Till att börja med måste du avregistrera dig för F-skatt och avregistrera dig för moms, detta kan du enkelt göra på verksamts hemsida. När du har ansökt om att avregistrera dig för F-skatt och moms kan det ta några dagar eller veckor innan din ansökan har gått igenom.

  • Avregistrera ditt företagsnamn

När du har avregistrerat dig för F-skatt och moms behöver du avregistrera ditt företagsnamn hos bolagsverket, det kostar självklart ingenting att avregistrera sitt företagsnamn hos bolagsverket.

  • Berättar för kunder att du lagt ned

När du har bestämt dig för att lägga ned ditt företag behöver du berätta för alla dina kunder att du har lagt ned ditt företag. Detta är viktigt eftersom dina kunder kanske tänkte anlita dig i framtiden.

  • Sök nytt jobb

När allt är klart med avslutet av ditt företag behöver du kanske söka ett nytt jobb. Detta kan du enkelt göra hos arbetsförmedlingen eller på egenhand fråga runt om någon söker personal.

Rekommenderade artiklar