Följ oss via RSS!
2013-11-07

Facebook i förskolan

Tidigare i våras hade vi Skogsgårdens förskola på besök hos oss, då de under en kväll fick bekanta sig med Facebook och diskutera kring hur de skulle kunna använda sig av en facebookgrupp i förskolan.
Nu var det dags för pedagogerna att komma tillbaka och starta upp en facebookgrupp för varje avdelning.
Sedan tidigare har redan en avdelning på Skogsgårdens förskola varit igång med en facebookgrupp där de för en dialog med föräldrar och delar med sig om vad de gör ihop med barnen under dagarna.

Nu var det även dags för övriga avdelningar på förskolan att starta upp varsin facebookgrupp, för att underlätta dialog och kommunikation med föräldrarna.

Kvällens träff inleddes med en grundlig genomgång av hur en facebookgrupp fungerar. Därefter förljde diskussioner i varje arbetslag kring hur de själva skulle vilja utforma sin grupp och de fick också praktisk handledning i att starta upp dem.

Alla avdelningar har valt att ha en hemlig grupp där de bara är de som pedagoger och föräldrar till barnen som kan komma åt och se vad som skrivs och vilka bilder som läggs upp.

Under kvällen tittade vi också på ett gott exempel från Karlshamn och hur de har jobbat på samma sätt där.Vi önskar dem lycka till i sitt fortsatta arbete!
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar lärande IKT förskola facebook

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>