Följ oss via RSS!
2013-12-05

Bergsvandring och Djävulens restaurang

Nu har Celas bloggare i form av eleverna på Österslättskolan fått nya intryck och upplevelser ihop med sina polska vänner. Följ deras resedagbok! Nu får vi veta mer om vad de fick vara med om i början av sin resa.

Måndag


Vi delades in i tre grupper och fick se olika stadsdelar av Katowice. Några fick besöka en stadsdel där man behöll små hus istället för att bygga höghusområden. Detta efter protester från omgivningen att man skulle tillvarata ta sin historiska arkitektur.

Alla grupper fick åka melex, dvs en elektrisk “turistvagn”, så på kort tid fick vi en överblick över staden.

Vi åt lunch på biografen. Det var rödbetssoppa till förrätt och dumplings till huvudrätt. Det fanns med ost, kött och spenat. Vi fick ingen dricka till, utan soppan fungerade även som dricka. Filmen vi tittade på handlade om förintelsen och hur en polsk man gömde en judisk familj.

Tisdag


Vi åkte buss till bergen och blev avsläppta vid Ustro´n. Därifrån fick vi vandra. Det var en lång vandring med kraftig uppförslutning. Vi stannade på en rastplats där protestantiska kristna hade fått gömma sig och hålla sina gudtjänster. I slutet av 1600-talet mördade katoliker protestanter trots att de båda är inom den kristna läran.

Vandrarhemmet var mycket enkelt, med flera våningssängar i varje rum. När vi lämnat våra saker gick vi och åt mat på Djävulens restaurang. Vi fick soppa till förrätt igen, och sedan fick vi en sorts raggmunk med köttgryta ovanpå. Dryck var en sorts saft med bär i. De flesta gillade maten!


På kvällen grillade vi korv och hade sångtävling mot polackerna!
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola projekt

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>