Följ oss via RSS!
2013-05-15

Hur du skyddar ditt Google/Gmail-konto från intrång

Intrångsförsök är något som sker dagligen och då vi vanligtvis enbart är skyddade via ett lösenord är vi sårbara.

Google lägger nu till en extra funktion i syfte att göra konton säkrare, en så kallad Tvåstegsverifiering, vilket kommer höja skyddet på ditt konto. Skyddet går ut på att du bortsett från din vanliga lösen även får ett skickad till dig via SMS till din mobil. Det går att ställa in så att det sker en gång per dator, vilket hjälper att blockera intrångsförsök från andra datorer. Genom denna verifiering kan individen som har lyckats komma över ditt lösenord ändå inte komma in på ditt konto.

Ett bland de vanligaste sätten att komma över ett lösenord är att hitta det på en sajt och om du sedan använder dig av samma lösenord på flera sajter är det bara för individen att prova sig fram för att se vad som kan tänkas fungera. Något som även förekommer är phishing, detta innebär att du som surfar blir in lurad till falska webbsidor, ett exempel kan vara Googles inloggningssida. Du loggar sedan in för att komma åt din information, problemet ligger då i att i stället för att logga in skickas dina uppgifter till de kriminella. En del bedragare är även så pass bra på det de gör att efter att du har fyllt i dina uppgifter så skickas du vidare till Google, på detta sätt märker du inte ens att något är fel.

Om du vet med dig att du använder dig av samma lösenord på flera sajter se då till att göra det svårare för de som vill komma åt din information genom att byta lösenord, samt skaffa Tvåstegsverifiering.


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar Google tvåstegsverifiering skydd gmail-konto

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>