Följ oss via RSS!
2013-05-13

Pantaluren

Ted Hagen kom på idén till internettjänsten "Pantaluren" när han själv försökte sälja sin gamla mobil och stötte på problem. Efter att han även frågat runt bland sina kompisar, vilka många av dem satt och hamstrade på sina gamla mobiler, frågade han sig varför vi anammat ett sådant beteende?
Ett svar på frågan kan vara att de medel som har funnits tillgängliga för att sälja elektronik har varit otillräckliga. Blocket är populärt men inte alls så effektivt som det kunde vara.

Då tjänsten är relativt ny tar man bara emot olika modeller av iPhone, men det är planerat att göra en satsning för att bredda sortimentet. På sajten kan du genom några få klick enkelt ta dig fram genom guiden där du anger vad det är för iPhone du har, hur sliten den är och om den är låst. Efter att ha lagt ca 2 minuter på detta får du reda på hur mycket betalt du kan få för din mobil, för att sedan göra valet om du vill skicka in den. Svårare än så är det inte.
Efter att "Pantaluren" har fått din mobil och bekräftat att du har fyllt i formulären korrekt får du pengar insatt på ditt konto inom fem bankdagar. Om du av någon anledning inte är nöjd med deras undersökning och prissättning skickar de tillbaka mobilen till dig utan kostnad.

Varför en tjänst som denna är att föredra är pga att all elektronik innehåller en stor variation av metaller. Mycket går att återvinna, men ofta är det inte alltid en speciellt miljövänlig metod, då många företag skickar iväg produkter till andra länder för att plockas isär.

Här kan du besöka Pantalurens hemsida:
http://pantaluren.se/
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar iPhone pantaluren internettjänst

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>