Följ oss via RSS!
2013-05-06

Digitaliseringskommissionen överlämnar sitt första delbetänkande

-Digitaliseringskommissionen överlämnade den 3.e maj sitt första delbetänkande ”En digital agenda i människans tjänst – Sveriges digitala ekosystem, dess aktörer och drivkrafter” (SOU 2013:31) till it- och energiminister Anna-Karin Hatt.
-Delbetänkandet syftar till att visa en startpunkt för mätningen av det digitala Sverige och ge en bild av det digitala ekosystemet, både historiskt och i dag. Vi fokuserar extra på fem av de 22 sakområdena i den digitala agendan:
■Digitalt innanförskap
■Jämställdhet
■Skola och undervisning
■Digital kompetens
■Entreprenörskap och företagsutveckling.
(Digitaliseringskommissionen, 3 maj, 2013).

Planen är att kommissionen ska presentera ett delbetänkande per år men det första kom efter att kansliet bara funnits på plats i ett halvår. I mars nästa år är det dags för nästa delbetänkande och det ska innehålla förslag på konkreta åtgärder.
– Vi vill arbeta öppet så våra förslag är inte hemliga utan de kommer successivt att utarbetas i samverkan med våra signatärer och experter, säger han (Jan Gulliksen, ordförande i Digitaliseringskommissionen).

För mer information besök:
https://digitaliseringskommi...
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar digital kompetens entreprenörskap Digitaliseringskommissionen digital agenda digitala ekosystemet digitalt innanförskap jämställdhet

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>