Följ oss via RSS!
2013-05-03

Friends app ett medel mot nätmobbning

I kampen mot nätmobbning drev Friends en kampanj som startade oktober 2012, i form av en app, även kallad "Mobbningssimulatorn". Omkring 9000 Facebookanvändare installerade denna simulator, vilkens syfte var att lägga upp elaka kommentarer på individens facebooksida. Detta är ett utmärkt exempel på hur du kan använda dig av ett digitalt verktyg för att göra skillnad.
Facebook var dock snabba med att ta bort appen från nätverket, en dag, sedan var kampanjen nerlagd. Men på denna korta tid hann den fortfarande uppmärksamma och skapa debatt kring fenomenet nätmobbning.
På appen sattes en 18-årsgräns då de visste att innehållet kunde uppfattas som obehagligt och läskigt. Med hjälp av uppmärksamheten kunde Friends förmedla till vuxna och föräldrar hur de kan agera kring nätmobbning. Även fast simulatorn lades ner efter bara en dag fick den fortfarande så pass mycket uppmärksamhet att SVT gjorde ett reportage. Facebook kommer med stor sannolikhet längre fram i år ha ett samarbete med Friends kring nätmobbning. Friends fick med hjälp av Mobbningssimulatorn möjligheten att åka ut till skolor och prata om nätmobbning, samtidigt som de lyckades skapa en stor debatt i media. I stället för att slåss mot nätmobbning på ett analogt sätt valde Friends i stället att utmana mobbarna på deras egna spelplan, vilket visade sig att vara ett vinnande koncept.

Andreas Drufvas tips (marknads- och kommunikationschef på Friends).

"Se till att ha på fötterna, driv bara kampanjer i frågor som du har kunskap om.

Våga utmana, försök att tänka nytt.

Provocera, men inte för provocerandets skull."

För att läsa hela texten följ länken:
http://internetworld.idg.se/...
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>