Följ oss via RSS!
2013-04-11

Skogsgårdens Förskola

Igår kom Skogsgårdens Förskola till oss för att kolla på hur de kan gynnas av att ha en Facebook grupp som redskap inom sina avdelningar. Samtidigt kollade på hur man kunde fylla Facebook med rolig information, så som animoto (film och bild).
Diskussionen gick in på att det måste vara säkert, att det ska kunna hållas privat. Lösningen på detta är att genom ha en sluten grupp där enbart föräldrarna är medlemmar kan du vara säker på att ingen utomstående får tillgång till information. Via gruppen kan man lätt och snabbt skicka ut meddelanden med vetskapen om att alla föräldrar får samma information samtidigt. Lärarna kan samla filer och dokumentera allt på ett ställe och på så sätt spara tid. Ett till plus var att lärarna kunde dokumentera barnens dagar med foton och text. Detta tillåter föräldrarna att se vad barnen har gjort under dagen och på så sätt känna sig delaktiga, samtidigt som barnen tycker det är spännande.

Vad man ska tänka på innan man skapar ett konto och börjar lägga ut bilder på barnen, är att du behöver föräldrarnas godkännande. Men kom ihåg, du kan alltid komma med alternativ för att göra föräldrarna mer mottagliga för idén. Till exempel kan ni enbart visa en aktivitet, aldrig ansikten, tex händer som gör ett sandslott. Att tidigt vänja föräldrarna vid tanken av en Facebook grupp och kanske till och med skicka ut en enkät för att få input är heller aldrig fel.

Viktigt och ej att förglömma, för att inte Facebook gruppen ska rinna ut i sanden, se till att ha ett mål, syfte och regler som grund att stå på.

Lycka till med att skapa eran egen Facebook grupp :-)
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar facebook delaktiga dokumentera

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>