Följ oss via RSS!
2013-03-08

Förberedelse inför besök

Vi har börjat närma oss det polska språket. Supersvårt! Vi har övat att sjunga “Broder Jakob” på polska, svenska, engelska och arabiska. Detta har vi filmat och skickat till våra polska vänner. Först hade vi förhoppningar om att lära oss deras nationalsång, men vi började som sagt med “Broder Jakob”... Det var några i klassen som satt och försökte få fram olika sångalternativ, men vi kan konstatera att det polska språket är svårt.
Några har varit ute på stan och intervjuat människor om Polen och även filmat detta. I klassrummet har de sedan arbetat med att redigerar filmerna. Det är inte mycket vi svenskar vet om Polen. Det var inte ens alla som visste var Polen ligger på kartan!
Andra skulle göra samma sak. De lyckades inte att få folk att fastna på filmen... Troligtvis har de tryckt paus när de skulle filma och tvärt om.

Två grupper gör en film om Karlshamn. Vi i klassen vill visa dem lite av staden innan de ska komma och besöka oss. De har varit ute och filmat kända platser och arbetar nu med filmredigering.

Vi har också dansat polka, vals och shottis. Detta har vi också filmat och redigerat. Det ser ganska tokigt ut när vi försöker lära oss folkdanser! Vi ska dansa tillsammans med polska vänner när de kommer hit. Nu vet vi att de kommer den 27 april!
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar projekt blogg utbyte

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>