Följ oss via RSS!
2013-01-25

Nya möjligheter med datorsatsning

I Karlshamns kommun har man de senaste åren satsat på en-till-en för alla elever på gymnasiet och högstadiet. Satsningen har öppnat för många nya möljigheter.
Under hösten 2012 fick alla elever på Stenbackaskolan i Asarum varsin egen dator. Efter att detta infördes ser både elvere och lärare stora fördelar och de har redan börjat jobba med ett antal olika nya arbetsmetoder.

En av de nya metoder de har infört kallas "projekt". Här får eleverna möjlighet att själva lägga upp sitt arbete och under längre perioder arbeta med ett särskilt tema i flera olika ämnen.
På Stenbackaskolan har man även infört något de kallar för "öppen dörr". Detta innebär att man för en dag öppnar upp dörrarna till alla klassrum så att eleverna själva får välja vilket klassrum och med vilken lärare de vill jobba. Detta för att de ska få möjlighet att träffa fler lärare inom samma ämne.

Vi på Cela ska tillsammans med eleverna på Stenbacka göra en informationsfilm om hur de jobbar med en-till-en. Tanken är sedan att andra skolor och klasser ska kunna ta del av och inspireras av arbetssätten.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola lärande verktyg IKT dator

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>