Följ oss via RSS!
2013-01-10

Datorspel i undervisningen

Wämöskolan i Karlskorna deltar i tävlingen Future City där deras tävlingbidrag består av att bygga upp framtida städer i datorspelet Minecraft. Både i NO, matte och teknik har de under lektionerna arbetat med byggspelet, där de har byggt upp virtuella städer.
Future city är en rikstäckande tävling som handlar om att skapa kontakt mellan skola och näringsliv, kring uppgiften att bygga framtidens stad.

Från Wämöskolan deltar klass 9B och de har valt att presentera sitt tävlingsbidrag utifrån datorspelet Minecraft. Minecraft är ett byggspel, som kan liknas vid ett virtuellt lego där spelarna bygger upp egna världar. Än så länge har eleverna på Wämöskolan lämnat in den första uppgiften i tävlingen - att renovera en miljonstad. Nästa uppgift handlar om att skapa en trygg och klimatsmart framtidsstad och allt deras arbete sker alltså genom Minecraft.

Elevernas tekniklärare ser stora fördelar med att använda denna typ av spel i sin undervisning och hoppas på att de kan fortsätta även efter att tävlingen är avslutad. Enligt honom ligger spelet mycket i linje med den nya läroplanen som kräver mer uppdaterad teknik och det ger även eleverna en möjlighet att blicka framåt .
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola lärande framtid Minecraft

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>