Följ oss via RSS!
2012-12-21

Elektronisk köksbok

Vi i allmänprofilen (åk 8) på Österslättsskolan gör en köksbok med både svenska och polska recept som våra vänner i Polen har skickat till oss. Vi har letat efter de svenska recept på nätet, valt några stycken och sedan inhandlat det som behövts.
När vi valde recept så tänkte vi på framför allt på hur lång tid det skulle ta att tillaga maträtten, att det skulle vara hyfsat lättlagat (eftersom vi bara hade en timme på oss) och att det skulle vara svensk husmanskost.
Vi gjorde en huvudrätt och en efterrätt varje gång vi lagade någonting och dokumenterade detta genom att filma och ta bilder på maten, både under tillagningen och när det var färdigt. Vi lagade bl.a. paj, cupcakes, raggmunkar, köttbullar och sill. Dessa är några av de svenska maträtterna vi lagade, några av de polska är äppelplättar, äppelkompott, piroger, vitkål och olika sorters pajer.
Den polska maten var något nytt för de flesta av oss och det var inte alla som tyckte om maten. Alla ingredienser som skulle vara i de polska recepten gick dock inte att få tag på, eftersom det inte var säsong. T.ex så skulle det vara pumpa i äppelplättarna, men det var det fick vi inte tag på, men det gick bra utan också.

//Vilma, Adam & Gustav
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola projekt lärande

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>