Följ oss via RSS!
2012-11-22

Inspirerande kväll kring "Digitala delikatesser"

250 pedagoger deltog under gårdagens inspirationskväll kring "Digitala delikatesser". Cela tillsammans med projektet "Kompetens för framtiden" stod för arrangemanget, där deltagarna fick lyssna till ett antal olika föreläsningar kring möjligheten att jobba mer digitalt i skola och förskola.
Det var fullsatt på Kreativum när pedagoger från både skola och förskola i hela Blekinge kom för att inspireras kring att arbeta med olika digitala verktyg.

Först ut i programmet var Cian Necksten från Rosenfeldtsskolan. Utifrån vad hon hade lovat sina elever började hon med att presentera sig själv som "bloggare", något hon absolut inte var för knappt ett år sedan då datorn i klassrummet mest stod och dammade i ett hörn. Hon delade sedan med sig av sin bloggresa och sina erfarenheter med att starta och ha en klassblogg, något som både hon, hennes elever och deras föräldrar såg stor nytta med och var väldigt positiva till.

Från Gullbergslyckans förskola kom Anneli Roth samt Jessica Wedin och berättade om sina erfarenheter av att arbeta med Facebook i sin verkamhet. De använder sig av en facebookgrupp där de delar information och berättar om den dagliga verksamheten för alla föräldrar. Både barnen och föräldrarna på deras förskola uppskattade och var väldigt engagerade i facebookgruppen.

Ända från Ängelholm kom Benita Sjöberg som jobbar med IKT-frågor på en f-9 skola. Hon delade med sig om tips kring hur man kan använda sig av surfplattor ihop med barnen och eleverna. Hennes viktigaste tips var att använda tekniken till att ha det riktigt TJOHO-roligt!

Efter de inledande föreläsningarna fick alla deltagare diskutera kring vad de själva tyckte och tänkte kring det som kommit upp. Det blev därefter en givade frågestund med alla talarna på scen.

Avslutningsvis gav Micke Gunnarsson en rejöl dos av skratt och inspiration när han delade med sig av sina tankar kring barn, framtiden och vår digitala värld.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola digital kompetens föreläsning IKT

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>