Följ oss via RSS!
2012-10-01

Nytt sätt att lära genom datorspel

En studie gjord vid Högskolan i Jönköping visar att elever skulle kunna lära sig mer genom att skolan drar nytta av pedagogiken i datorspel.
I studien har man tittat på vad det är som driver många att tillbringa så mycket tid framför datorspelen. Spelen har studerats samtidigt som intervjuer har gjorts med spelutvecklarna. Thomas Krogsmark ligger bakom studien och berättar för Ekot om faktorer som lockar till spelandet.

En del menar han handlar om att spelen till stor del är uppbyggda efter den som spelar det, vilket gör att den som spelar det känner sig smart. Att instruera eleverna till att känna sig smarta i skolarbetet är något Thomas Krogsmark tror skulle skapa helt nya förutsättningar.

I studien pekar han också på faktorer som tävlingsmomentet och att spelen tydligt byggs upp kring en berättelse där spelaren snabbt förstår vad den ska göra. I skolan är skillnaden att eleven behöver få förklarat för sig varför det är viktigt att lära sig, istället för att få en egen insikt och sporre i det som ska göras.

Lyssna: Dataspel kan ge skolan ett nytt sätt att arbeta
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola lärande datorspel

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>