Följ oss via RSS!
2012-10-01

Workshop på Rosenholmsskolan

I fredags var Cela hos klass 8-9 på Rosenholmsskolan och höll en workshop kring olika presentationsverktyg för iPads. Det var fullt ös och kreativiteten flödade när 90 elever med hjälp av film och serier gjorde en sammanfattning av vad de fått prova på tidigare i veckan.
I dagsläget finns 30 iPads för högstadieeleverna, på Rosenholmsskolan i Karlskrona, att dela på men under hösten kommer det göras en rejäl satsning när skolan köper in iPads till alla elever i åk 7-9.
Inför denna satsning hade därför skolan avsatt två veckor helt med tema iPad, som en förberedelse inför att eleverna snart får varsin egen att arbeta med.

Under första delen av veckan pratades mycket etik och moral kring användning av internet och eleverna gav sig bland annat ut på stan för att intervjua Karlskronaborna om deras internetanvändning.

Efter en liten annorlunda vecka var det under fredagen dags för Cela att ha en heldag ihop med eleverna. Utifrån vad de hade fått prova på tidigare i veckan bestod fredagens uppdrag i att göra en presentation av ”veckan guldkorn”. Eleverna fick testa på tre olika program; Animoto, där de av bild och film gjorde korta filmer, Strip Design där de med bilder gjorde en egen serie och iMovie där de fick testa att både göra film och trailers. Under intensiva timmar skapades det fantastiska presentationer och avslutningsvis fick vi ta del av riktigt spännande filmer.

Stort tack till alla härliga elever för en fantastisk dag, ni var grymma!
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola verktyg surfplattor

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>