Följ oss via RSS!
2012-08-15

Ny e-handelsidé till hjälp för lokala butiker

Miinto.se är ett modevaruhus på nätet med en ny affärsidé. Företaget hjälper lokala butiker i kampen mot de stora varuhusen. På bara ett år har över 320 butiker anslutit sig till sajten. Akazia från Karlstad, är en av dessa som nu räknar med en ökad omsättning.
Miinto.se är ett modevaruhus på nätet med en ny affärsidé. Företaget hjälper lokala butiker i kampen mot de stora varuhusen. På bara ett år har över 320 butiker anslutit sig till sajten. Akazia från Karlstad, är en av dessa som nu räknar med en ökad omsättning.

Miinto´s affärsidé har redan gjort succé i Danmark och Norge och efter bara ett år i Sverige har sajten över 200 000 besökare i månaden. Sajten Miinto.se ger en liten butik möjlighet att kunna stå emot de stora aktörerna i modebranschen. På Miinto.se kan butiker ha sina egna shops-in-shop och hela shoppingsverige samlas därmed på en plats. Modebutiken Akazia, från Karlstad, är en av de butiker som nyligen anslutit sig.

- Nu når vi till kunder även utanför Karlstad. Miinto sköter administrationen åt oss ger köparen trygghet genom en säker korthantering. Vi har bara varit med i två månader men hoppas på liknande resultat som för andra landsortsbutiker, säger Akazias butiksägare Inger Ängeflod.

Idag finns över 320 butiker och 3000 varumärken representerade på Miinto.se, ett antal som stadigt ökar.

- Vår affärsidé bygger på att alla i Sverige får möjlighet att handla från den lokala butiken. Kunden kan också handla från flera butiker samtidigt men endast betala en fraktkostnad. Sedan starten i Sverige för ett år sedan har vi ökat kraftigt och bara under 2012 har 70 nya butiker anslutit sig, säger VD för Miinto.se Daniel Linder.

Daniel såg ett nytt mönster i hur kunder shoppar på nätet. De små butikerna, som oftast erbjuder mer unika produkter, fanns inte representerade eller var svåra att hitta.

- När butikerna har stängt hjälper vi dem och konsumenter i Karlstad och Sverige att fortsätta köpa och sälja 24 timmar om dygnet. Ja, några kallar oss till och med för ett David mot Goliat-företag, fortsätter Daniel Linder.

På sajten Miinto.se kan konsumenten enkelt besöka alla anslutna butiker och få en överblick av var det lönar sig att handla. Detta bidrar även till en bättre överblick över den enskilda butikens sortiment.

Bakgrund Miinto.se

Miinto.se öppnade sitt modevaruhus i Sverige i maj 2011 och har i dag drygt 320 butiker, över 23 000 produkter och nästan 3000 varumärken på sin sajt. Konsumenten kan handla från flera olika butiker men betalar endast en fraktkostnad. Målet är att små butiker ska få en större chans att överleva och öka sina intäkter. Miinto.se tillhör den danske koncernen Miinto.dk. Koncernen har även verksamhet i Norge, USA, England, Irland och Holland.

Fakta näthandeln

Under 2011 omsatte näthandeln nästan 28 miljarder kronor. Av dessa 28 miljarder är omsättningen för kläder och skor 6 miljarder. Näthandeln är ett snabbt, enkelt och effektivt sätt att handla. En undersökning som gjordes 2011 visade att 93 procent av de svenska internetanvändarna handlat via internet under de senaste 6 månaderna.


Kontaktuppgifter

Marknadschef: Lin Eriksson Presskontakt: Helena Björklund

Telefon: +46 (0)733 99 33 86 Telefon: +46(0)702 01 64 48

Mail: le@meinto.se Mail: helena@informedia.se


Källa: Pressreleasen kommer från Newsdesk
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-handel webbsida näthandel

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>