Följ oss via RSS!
2012-06-21

Framtidens läromedel

Framtidens läromedel är en konferens som vänder sig såväl till dig som arbetar praktiskt i klassrummet med olika läromedel och till dig som arbetar som skolledare eller rektor.
Konferensen Framtidens läromedel hålls i Malmö 3-4 oktober. Här finns det föreläsningar, workshops och diskussioner kring nätbaserade läromedel; både det som produceras av förlag och det som produceras av lärare och elever. Under konferensen finns det fyra huvudspår:
* Leda med IT
* Pedagogiken när nya läromedel och dator flyttar in i klassrummet
* Digitala läromedel och verktyg
* Praktiska Lösningar

Enligt ett pressmeddelande på Newsdesk:

Har du den digitala kompetens framtidens skola kräver?

Generation Z, födda med en pekskärm i handen, växer upp i ett annorlunda samhälle än du och jag. Läromedelsalternativ, information och informationskanaler ökar lavinartat och ställer höga krav på skolan. Detta medför i sin tur att den digitala kompetensen måste höjas bland lärare och pedagoger.

Ger du dina elever rätt förutsättningar för framtiden?

Men nya läromedel och ny teknik öppnar också enorma möjligheter för lärandet i ditt klassrum. It och moderna läromedel kan vara kraftfulla verktyg för att hjälpa alla elever att nå målen. Lär dig mer om vilka läromedel du kan dra nytta av och hur du framgångsrikt anpassar dem till din pedagogik. Nu flyttar konferensen även till Malmö för dig som verkar i södra Sverige och vill inspireras av praktiska idéer och verktyg du enkelt kan ta med tillbaka till ditt eget klassrum.

Se konferensprogrammet.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola e-böcker digitala lärresurser surfplatta läsning

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>