Följ oss via RSS!
2012-06-12

På avstånd... fast ändå inte

För mer än sju år sedan träffade jag en kollega från en annan folkhögskola i Sverige. Det var på uppstarten av en åtta veckor lång distansfortbildning som jag skulle vara lärare på. Jag märkte direkt att den här kollegan sprudlade av energi och var väldigt IT-kunnig. Och tack och lov för det. För om man har möjligheten att bygga nätverk med sprudlande människor med IT-kompetens spelar det inte någon större roll ifall man inte ses. Efter kursens slut fortsatte vi att stöta ihop. Fast på nätet då. Vi är kompisar och/eller följer varandra på många sociala medier och om jag provar något nytt är att söka efter hennes "nick" en av de första sakerna jag gör.
För ungefär en månad sedan satt jag på flyget för att träffa henne igen. Då slog det mig. Vi har umgåtts, tipsat varandra om saker och ting och till och med arbetat rätt mycket ihop under de senaste sju åren. Men vi har inte setts. Inte ens pratat i telefon. Ändå kändes det förstås inte så. Vi hade ju pratat, fast inte med rösten. Vi hade ju setts, fast inte i 3D. Vi hade ju arbetat ihop, fast kanske inte samtidigt och definitivt inte på samma plats.

Det hade varit väldigt mycket svårare att få all den kontakten att funka utan Internet och de verktygen som erbjuds där. Och det hade varit stört omöjligt om en av oss hade varit negativt inställd eller inte insatt i verktygen, och då hade i alla fall jag varit fattigare på kunskap. Så stöter ni på en intressant människa... se till att säkra kontakten via nätet så ni inte tappar klokskap helt i onödan.

Ni hittar min inspirerande kollega på distans, Ingela Grönstedt Arvidsson, till exempel på Twitter: @morrica eller på hennes blogg: You're no different to me
/Mathias
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar sociala medier internet IKT

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>