Följ oss via RSS!
2012-05-30

Berätta om digital delaktighet

Kampanjen Digidel samlar in personliga berättelser om hur du använder internet. Alla kan bidra.
Kampanjen Digidel har som mål att minska den digitala klyftan i Sverige genom att få en halv miljon svenskar att börja använda nätet till 2013. Kampanjen har mängder av projekt och aktiviteter igång och vill nu samla in personliga berättelser om hur det är att leva i dagens digitala samhälle. De uppmanar oss att skicka in en kort berättelse som text, ljud eller video med, till exempel, en beskriving av ditt första Skypesamtal, gamla vänner du har träffat igen på nätet eller hur du började med en egen blogg eller webbsida. Ju personliga desto bättre!

- Tanken är att dessa röster om digital delaktighet berättar utifrån Digidels målgrupps perspektiv om hur det är att leva i vårt allt mer digitala samhälle. Samtidigt ökar vi kunskapen om vad det är för funderingar och situationer du ställs inför idag om du inte använder dig av Internet. Oavsett om du använder Internet dagligen eller aldrig, så vill vi höra din historia om Internet.

Studieförbund, skolor, bibliotek och andra organisationer får gärna lyfta fram detta som en egen aktivitet och samlingen ska sedan publiceras på Digidels webbplats.

Läs mer: Röster om digital delaktighet, berätta din Internethistoria för Digidel.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar vuxenutbildning digital kompetens folkbildning delaktighet digital utveckling

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>