Följ oss via RSS!
2012-05-17

SFI nu på nätet

Kurser i svenska för invandrare (SFI) har alltid varit klassrumsbaserade kommun för kommun. Nu finns även möjligheter att studera på distans.

MKFC Stockholms Folkhögskola lanserar SFI utbildning på distans för att få högre genomströmming och ökad kvalite. I praktiken erbjuds alla svenska kommuner SFI på nätet som gör att invandrare kan kombinera arbete och studier. Även mammor som har småbarn har nu tillfälle att läsa i sin egen takt under de timmar man har till sitt förfogande.

Först startas SFI för arabisk och somalisk talande personer. Arabisk och somalisktalande kan när som helst genom olika digitala enheter som mobiler, datorer och tables samt social media lära sig svenska från jobbet, hemmet, på resande fot.

Rektor Leif Hedegård : "Det är dags att nyttja Bologna beslutet och erbjuda digital läromiljö till SFI."
VD Marja- Riitta Ritanoro "Vi har lagt på Moodle läroplattformen videoclips, bilder, kursböcker, texter, ljudfiler på svenska, arabiska och somaliska. Nu har vi skapat bästa möjliga läromiljön."

Dagens digitala teknik ger bättre individualiserad lärmiljö än klassrummet kan åstadkomma. Vi har också anställda som behärskar modersmålet och kan ta Skype kontakt när som helst behovet uppkommer. "

SFI distans startas efterhand till thailändare, polsktalande och personer med tigrinja som modersmål.

Källa: Pressmeddelande, Newsdesk.

Mer SFI på distans


Ett annat exempel på SFI på distans finns hos KomVux i Norrköping. Läs mer.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning vuxenutbildning folkbildning språkkurser lärplattform


0 kommentarer >>