Följ oss via RSS!
2012-05-13

Svenskar twittrar mer

Det sociala nätverket Twitter nämns ofta i tidningar, radio och TV men hur stort är det egentligen i Sverige. En färsk undersökning visar en stark tillväxt bland landets twittrare.
Sveriges Radio rapporterar om den nya rapporten, Twittercensus 2012, i en artikel av Helena Sahlén, Twitter växer på bredden.

Trots Twitters enorma popularitet i andra länder har det inte riktigt kommit igång i Sverige och har hittills används mest av journalister och pr-folk. Men enligt rapporten växer Twitter starkt med idag nästan 300 000 svenskspråkiga Twitterkonton (många svenska twittrar på andra språk men syns inte i undersökningen) mot endast 90 000 för ett och ett halvt år sedan. Av alla som använder Twitter i Sverige står 7% för hela 75% av innehållet och man kan dra slutsatsen att det är ett medium för en ganska sluten krets.

- Att det är ett litet fåtal som står för aktiviteten behöver inte heller det vara ett argument emot mikrobloggens vikt. Att döma ut Twitter som ointressant enbart på grund av det är ungefär som att säga att Dagens Nyheter är oviktig eftersom en väldigt liten del av den svenska befolkningen skriver i tidningen. Det är ju antalet läsare som är intressant, både på DN och på Twitter. Men det finns inga siffror som visar hur många som faktiskt läser det som skrivs på Twitter. Det tror jag skulle vara väldigt intressant läsning!

Här ser du en presentation av rapporten från SlideShare:


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar sociala medier rapport presentation twitter journalistik

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>