Följ oss via RSS!
2012-05-06

Penna och platta

När pekskärmen togs fram fick man använda en enkel penna för att styra datorn. Sedan kunde man göra allt med fingrarna. Nu är pennor intressanta igen. Vi vill helt enkelt kunna skriva och rita för hand.
Surfplattan är som en anteckningsbok i storlek och det känns rätt naturligt att bara ta upp en penna och skriva för hand eller rita fritt på skärmen. Idag finns det flera bra appar som gör det möjligt för dig att omvandla dina surfplatta till en gammaldags kollegieblock men med fördelen att kunna spara resultatet digitalt. En ny artikel i Ny Teknik, Penna och appar i stället för penna och papper, beskriver denna utveckling och tipsar om bra appar. En sådan heter Noteshelf.

Ny Tekniks favorit är Noteshelf, som ersätter kollegieblocket på ett utmärkt sätt. Här finns till exempel möjligheten att skapa olika anteckningsböcker för olika tillfällen och välja om pappret ska vara rutigt, linjerat eller blankt. För tecknande och skissande är nylanserade och hajpade Paper ett lovande alternativ.

Kanske överlever handskrivning den digitala revolutionen. Åtminstone för oss som är lite äldre känns det fortfarande mest naturligt att skriva för hand.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar verktyg trend surfplatta app

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>