Följ oss via RSS!
2012-04-27

Ingen e-post, inget jobb

Att söka jobb utan tillgång till nätet börjar bli väldigt svårt. Digital delaktighet är en viktig politisk fråga.
Om du inte kan ange en e-postadress är det inte lätt att söka jobb idag. Det var huvudtema på ett möte som den nationella kampanjen för digital delaktighet, Digidel, nyligen ordnade med inbjudna riksdagsledamöter. Enligt regeringens digitala agenda för Sverige:

- Alla i arbetsför ålder ska ha god digital kompetens för att vara anställningsbara eller kunna starta och driva företag.

Monica Green (S) och Christer Winbäck (FP) i samarbete med kampanjen Digidel 2013 och Folkbildningsförbundet - studieförbundens intresseorganisation och Sveriges Kommuner och Landsting bjöd in till ett lunchmöte om hur den digitala klyftan kan minskas och hur vi ser till att hela samhället kan dra nytta av den digitala revolutionen.

- Därför blir initiativ som de Åsa Peterson, projektledare Digidel i Blekinge berättar om så viktiga. De söker nu via ett projekt som finansieras via Internetfonden inte bara erbjuda kurser i grundläggande data, de smyger dessutom in Internetkunskap och möjligheter i cirklarna genom att förbättra genom att utbilda även kursledare och inte bara deltagare i Internetkunskap. Så även i akvarellcirklarna ska deltagarna få möjlighet att utveckla sin digitala kompetens, det kan handla om att kunna skapa en startsida där man kan samla exempel att visa upp under kursen.

Läs ett reportage om mötet och se videointervjuer med flera medverkande.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar debatt delaktighet regeringen politiker digital

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>