Följ oss via RSS!
2012-04-07

Shoppa från soffan

E-handel ökar ständigt men en ny trend har börjat visa sig. Allt fler handlar från soffan och där är surfplattan eller mobilen framme.
En artikel i Computer Sweden, Soffshopping är nya e-handeln innehåller en intervju med CDON Groups koncernchef Paul Fischbein om framtidens e-handel. I USA står e-handel för cirka 10% av den totala handeln och i Sverige är siffran cirka 5% (28 miljarder kronor). Fischbein tror att svensk e-handel kommer att närma sig 10% inom 5-10 år och att e-handel kommer att ses som ett helt naturligt sätt att shoppa.

Företag som vill utveckla e-handel bör satsa på mobilvänliga lösningar eftersom fenomenet soffshopping verkar växa starkt. När man ligger på soffan använder man helst surfplatta eller mobil i stället för en klumpig bärbar dator.

– Vi ser en stark trafikökning från mobila enheter, och flera av våra butiker har anpassade lösningar för det. Små skärmar innebär en utmaning när vi ska presentera produkter och information och samtidigt ge kunderna mervärden som tips på relaterade produkter, andra varor som personer med samma mönster också har köpt och så vidare. Trafiken är ganska hög från mobila enheter, och i takt med att de lite större plattorna breder ut sig i hemmen får vi säkert även se ökade köpvolymer via dem, säger Paul Fischbein.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag e-handel mobil surfplatta shopping

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>