Följ oss via RSS!
2012-04-05

Svensk lärobok för ipad

För några månader sedan släppte Apple ett publiceringsverktyg för lärare som gör det möjligt att skapa interaktiva kursböcker gratis och distribuera dem via portalen iTunes. Nu kommer den första kursboken på svenska.
Joakim Holmberg, lärare på Lerums gymnasium, har skapat en ebok, Filosofi för gymnasiet, som kan laddas ner gratis från Apples iTunes portal, enligt en artikel i GP, Svensk lärobok för ipad – och den är bra!. Apples verktyg för att skapa interaktiva e-böcker (iBooks Author) kan hämtas helt gratis från iTunes App Store' och syftet är att uppmuntra lärare att skapa egna interaktiva kursböcker. Verktyget kräver inga programmeringsfärdigheter. Du arbetar med färdiga mallar och kan skapa väldigt proffsiga resultat.

Joakim planerar redan en ny ebok och ser det bara som en förlängning av lärarrollen utan ekonomisk vinning.

- Med detta hoppas jag att fler kommer följa mitt exempel och publicera böcker på detta sätt. Det har aldrig varit så enkelt som nu, och det har aldrig blivit så bra. Som teknikintresserad känner jag också att det är roligt att vara med och sätta ribban för hur en lärobok kan fungera och se ut.

Filosofi för gymnasiet finns bara på iTunes och kan bara laddas ner till Apples iPad så länge. Prova bara! Det finns mycket intressant där för alla med intresse för filosofi.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola e-bok e-böcker surfplatta läsning

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

1 kommentar v

Mycket intressant!

Måste rekommendera att ladda ner denna bok även man inte är intresserad av filosofi. Det är spännande att se hur "nästa generations" böcker kommer att se ut och fungera, och den här boken är ett bra exempel på det!
2012-04-10, 17.54 av Camilla