Följ oss via RSS!
2012-04-04

Mobilstöd i skolan

Mobilteknikstödet Comai hjälper elever med funktionsnedsättningar att hålla reda på alla tider och uppgifter i vardagen på ett diskret sätt. Specialpedagoger vid Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping har testat systemet under det senaste året med bra resultat.
En artikel i Lärarnas Nyheter, Mobilen lotsar i tid och rum, berättar om hur Specialpedagogerna Kerstin Dolling och Lotta Kempe på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping har använt Comai för att hjälpa eleverna hålla reda på sina uppgifter. Genom systemet kan lärarna lägga in påminnelser som skickas som SMS till eleverna. I stället för att ständigt "tjata" kan lärarna baka in dessa påminnelser i elevernas vanliga mobilkommunikation. Dessutom märker ingen annan att de har fått sådana påminnelse - de blir bara en del av den dagliga meddelandeströmmen som alla elever har.

Enligt Lotta Kempe:
- Om allt fungerar så är det en enorm trygghet för eleverna, som får kontroll över vart de ska, vilken tid, och vad de ska ta med sig.

Det har inte varit problemfritt eftersom alla meddelanden kan resultera i högre mobilräkningar för en del men nu finns det lösningar även för det. Alla elever har olika behov och inställningarna i systemet måste göras individuellt men både elever och lärare säger att systemet underlättar och ger eleverna en större grad av självständighet.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola mobilt lärande mobil specialpedagogik

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>