Följ oss via RSS!
2012-03-30

Framtidens kulturskola

Cela hade den 29/3 förmånen att få vara medarrangör till den regionala kulturskoleträffen i Blekinge. Vår insats blev att genom Micke Gunnarsson ge en bild av ett samhälle i förändring och även digitala medier kopplat till barns egna deltagande i lärandeprocesser.
På programmet fanns även Ulf Fembro från kulturskolan i Halmstad och Ale Möller, världsmusikant ( www.alemoller.com ).

Frågorna och dialogen kretsade mycket kring just kulturens roll och betydelse. Hur barn och unga genom sitt kulturskapande även utvecklar sig själva.
Hur stöttar vi på bästa vis? Hur hittar vi balans mellan traditionell undervisning till mer "kickar" av energi och upplevelser.
Spännande kopplingar till digitala medier blev det då frågan ställdes kring vad gör vi med unga som spelar musik utan instrument? Vi kopplade detta till hip hop, dj:s, beatbox etc. Hur kan vi integrera de digitala medierna på ett naturligt sätt i våra verksamheter?

Vi på Cela tror att det Ale Möller avslutade dagen med är det viktigaste..
MOD. Hur kan vi utmana våra egna rädslor i förändring och utveckling.
Och även om vi tycker att resurserna inte alltid räcker till, vad gör vi i väntan på att de ska komma? Men som sagt var...MOD.

Detta är egentligen det vi på Cela hela tiden möter i våra aktiviteter och Proof of Concepts i Blekinge. Modet bland människor och organisationer i sina steg i utveckling.

Ett myrsteg för någon är ett elefantkliv för någon annan. Och där vill vi vara med. Just i människors egna sökande bland sina rädslor och detta kopplat till ny teknik och lärande.

För att läsa Mickes tankar om dagen klick här!
http://barnatro.se/2012/03/b...
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar lärande digital kompetens barn mod

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>