Följ oss via RSS!
2012-03-30

Digitek - kompetenscentrum i Staffanstorp

Staffanstorps kommun i Skåne har skapat ett särskilt kompetenscentrum för att stödja elever och lärare i kommunen. Landets första digitek kommer då igång.
Staffanstorps kommun mellan Malmö och Lund har redan satsat stort på skolornas digitala resurser genom att investera i surfplattor i förskolorna och bärbara datorer i skolorna. Nu bildas ett särskilt kompetenscentrum för att kunna erbjuda stöd inom IT, specialpedagogik och bibliotekstjänster åt alla lärare och elever.

Det nya Digiteket består av 3 heltidstjänster: en skolbiblioteksutvecklare, en specialpedagog och en IT-pedagog. Bland annat ska elever få tillgång till och hjälp med anpassade digitala verktyg. Enligt skolbibliotekarien Maria Heimer:

– Det kan vara stavningsprogram, hjälpprogram som talsyntes för elever med läs- och skrivsvårigheter och liknande. De hjälpmedel kan ju också vara till nytta för alla elever.

Lärarna ska kunna vända sig till digiteket för att få hjälp med digitala lärresurser och tips om praktiska tillämpningar av IT i klassrummet.

– Digiteket ska vara samlingspunkten där spetskompetens samlas på ett ställe, där elever och lärare ska kunna få råd och stöd.

Läs mer i en artikel i Skånskan.se.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning skola pedagogik bibliotek funktionshinder

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>