Följ oss via RSS!
2012-03-19

Tips till förskolor som satsar på surfplattor

Många skolor och förskolor investerar i surfplattor, oftast Apples framgångsrika iPad. En ny artikel i Lärarnas Nyheter ger en del tips för hur man kommer igång.
En ny artikel av Marina Hafvenstein (Lärare och IT-pedagog) i Lärarnas Nyheter, Surfplattans möjligheter, innehåller bra tips om hur man kommer igång med surfplattor på förskolenivån. Innan man lämnar ut dem till barnen ska man se till att det inte finns ett kontokort kopplat till kontot och att barnen inte kan ladda ner nya betalappar av misstag. Genom att se till att den första appen man laddar ner är en gratisapp kan man undvika problem senare.

Hon tipsar om flera bra appar och hur de kan användas. Till exempel Google Translate för barn som inte kan så mycket svenska:

Tänk bara att använda appen Google Translate tillsammans med nysvenska barn som just anlänt till den svenska förskolans värld – barn som just landat i ett språk som, i värsta fall, bara de närmsta släktingarna kan. Google Translate gör det möjligt att skriva in eller tala in en mening och få den uppläst med uttal och allt.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar surfplatta app förskola

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>