Följ oss via RSS!
2012-02-29

Get Online Week 26-30 mars

Get Online Week hålls i hela Europa 26-30 mars med målet att få 200 000 nya användare ut på Internet. Digital delaktighet sätts i fokus genom praktiska aktiviteter i alla regioner.
Kampanjen Get Online Week körs i 50 länder, främst i Europa med syftet att få flera att ta sina första steg ut i den digitala världen. I Sverige samordnas det hela av den nationella kampanjen Digidel men det är främst lokala bibliotek, studieförbund och föreningar som står för aktiviteterna. Meningen är att inspirera och aktivera folk att, till exempel, öppna ett e-postkonto, skapa konto i Facebook, prova Skype eller testa olika webbsidor.

Regeringen har bidragit med särskilda medel för veckans aktiviteter, Enligt ett pressmeddelande från regeringen, Regeringen stöder kampanj för fler internetanvändare, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt:

- Att öka det digitala deltagandet är en prioriterad fråga och en del av regeringens nationella it-policy Digital Agenda för Sverige: it i människans tjänst. Regeringen har därför beslutat att lämna ett ekonomiskt bidrag för att Digidel ska kunna skapa uppmärksamhet kring Get online week och nå så många internet-noviser som möjligt.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar projekt vuxenutbildning digital kompetens delaktighet bibliotek regeringen

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>