Följ oss via RSS!
2012-02-20

Sociala medier i förskolan - intressant projekt i Karlshamn

Lärare på Korpaborgens förskola i Asarum har skapat en sluten Facebookgrupp för att skapa bättre kontakt mellan förskolan och föräldrar.
Förskolelärarna Pernilla Andersso och Emmie SvenssonKorpaborgens förskola i Asarum ville gärna hitta ett sätt att använda sociala medier för att utveckla förskolans verksamhet. I ett samarbete med projektet Xovation har de provat att använda Facebook som kommunikationskanal mellan personalen och föräldrar.

Det handlar om en sluten grupp i Facebook som inga utomstående kan se och där personalen lägger ut bilder från dagens verksamhet, berätta om aktiviteter och skapa en diskussionsyta med föräldrarna. Föräldrarna i sin tur kan meddela personalen om banet är sjuk, vem som hämtar på eftermiddagen eller bara lämna kommentarer om verksamheten. Dessutom kan föräldrarna diskutera med vaandra.

Experimentet har blivit en stor framgång och Pernilla och Emmie ser många fördelar med att använda sociala medier på detta sätt:

– Vi får dagligen kommentarer om hur roligt det är att kunna följa barnens dag från föräldrar som varit inne på facebooksidan på lunchen eller fikarasten. Dessutom är det många som tycker det är bra att på kvällen, i lugn och ro, kunna logga in tillsammans med barnen och med hjälp av bilderna och kommentarer prata om dagen som varit.

Redan nu har de fått möjlighet att presentera lösningen för kollegor inom kommunen och även förskolor i t ex Stockholm har hört av sig. De har nyligen startat en öppen Facebookgrupp, Som en fluga på väggen, för alla förskolelärare som vill diskutera liknande projet.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar sociala medier barn förskola facebook


0 kommentarer >>