Följ oss via RSS!
2012-02-20

Edcamp Sverige

Edcamp är en knytkonferens med fokus på dialog och samarbete i stället för ett fast program. Rörelsen startade i USA men växer starkt bland lärare i Sverige.
Allt fler Edcamps arrangeras i Sverige och nu finns det en webbplats, Edcamp Sverige, som förklarar begreppet och ger tips för alla som vill arrangera liknande icke-konferenser. I stället för en konferens med inbjudna talare och ett planerat program blir edcamp en arena för diskussion där alla deltar aktivt:

- På en knytkonferens tar du med din kunskap och nyfikenhet. Antingen tar du upp ett ämne som du vill bolla lite om eller så går du på en session där någon annan tar upp ett ämne som du är nyfiken på. Ibland har knytkonferenser ett tema man utgår ifrån men oftast inte. Den utgår istället från det deltagarna på plats de facto visar sig intresserade av.

Redan under våren ordnas det flera edcamps runt om Sverige: Stockholm (23/2), Partille (14/3), Malmö (11/4) och Luleå (19/4). Detaljer om dessa finns på Edcamp Sverige och det lär kommer flera evenemang under året. Sajten innehåller också en praktisk guide till hur du ordnar en egen edcamp.

Här kommer en intervju med lärare Per Falk som förklarar Edcamp.Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola konferens delaktighet informellt lärande

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>