Följ oss via RSS!
2012-01-16

Nio nominerade till Surfa Lugnts pris för positiva internetsatsningar

Nio organisationer och projekt har nominerats till kandidater för Surfa Lugnts nyinstiftade pris som uppmärksammar positiva initiativ mellan unga och vuxna på nätet.


Priset ska delas ut i samband med Safer Internet Day den 7:e februari i år som har temat ”Connecting Generations”. Nu startar omröstningen på www.surfalugnt.se för att kora tre finalister där en jury sedan utser pristagaren.

Från unga IT-ambassadörer som utbildar vuxna till internetcafé på seniorboende och fritidsledare på nätet. De är några av de spännande projekt som har nominerats till Surfa Lugnts nyinstiftade pris för positiva internetsatsningar, för ökad kommunikation mellan unga och vuxna.

Från och med idag och fram till den 31 januari kan alla som vill rösta på de nominerade bidragen på Surfa Lugnts hemsida.

– Samtliga nio nominerade visar att det sker en mängd positiva initiativ inom en rad olika områden, där internet bidrar till att öka kommunikationen och kunskapsutbytet mellan unga och vuxna. Alla dessa exempel förtjänar att spridas och fungera som inspiration till nya initiativ i Sverige, säger Kristina Axén Olin, ordförande för Surfa Lugnt.

Via omröstningen koras tre finalister, och därefter utser en jury från Surfa Lugnt årets pristagare som tilldelas 25 000 kronor för att fortsätta utveckla sin nätsatsning.

Priset delas ut i samband med Safer Internet Day den 7:e februari i år.

Källa: Pressmeddelande, Newsdesk 2012-01-13.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar vuxenutbildning digital kompetens folkbildning delaktighet

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>