Följ oss via RSS!
2012-01-13

Mission possible

Den 10 januari tillbringade KPC och Cela tillsammans. Det blev en dag med många skratt och härligt, digitalt skapande. Cela gav medarbetarna på KPC, kulturpedagogiskt centrum, ett antal uppdrag under dagen. Resultatet blev en egen blogg där det gemensamma skapandet samlades. Intensivt arbete blandades med spännande visningar av de alster som gjorts. Vi fick uppleva både drama, humor och spänning. Och lära oss en hel del nytt.
Dagen började med att vi tillsammans funderade över barn av vår tid och de digitala möjligheter som finns idag. Sedan kikade vi på dagens arena, vår gemensamma blogg som vi byggt i wordpress. http://sv.wordpress.com.

Därefter var det dags att få dagens första uppdrag, ta 10 bilder med mobilerna, ladda upp en bild på bloggen och gör en bildspel med resten av bilderna. Bilderna skulle också redigeras, lägga till effekter, musik och text. Sedan skulle hela härligheten laddas upp på bloggen.
När uppdraget var slutfört så fick vi njuta av en hattparad, emalj, gissa fötter, växtkraft, faciliteter och bli lite lagom skrämda av en thriller med en nyckel i huvudrollen.

Nästa uppdrag bestod i att med hjälp av mobilen skapa en ca 30 sekunders lång film, ladda upp den på YouTube och där redigera den, klippa, lägga på effekter, text och kanske musik. Dessa filmer laddades också upp på bloggen för en gemensam visning. Då fick vi ytterligare exempel på pedagogernas kreativitet och det blev bilmusik, skräckfilm, färg som kommunikation, självlärd fiolspelare, magnetfilm, en resa i färg, snabblärda pianoelever och ett kostymdrama. Efter en intensiv dag var det dags för utvärdering och den visade att deltagarna både lärt sig mycket och haft roligt. Tänk att man med hjälp av gratis verktyg kan skapa så mycket kreativt material och lära sig så mycket på kort tid. Resan till ett framtida, digitalt KPC har bara börjat...
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar cela skola pedagogik kultur digital workshop

Licens Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike

0 kommentarer >>