Följ oss via RSS!
2012-01-11

Sociala medier på jobbet - används mycket men förbjuds mer

En ny Europeisk undersökning visar att allt flera anställda använder sociala medier på jobbet men fler företag och organisationer förbjuder eller blockerar användningen.
En artikel på sajten TeknikFreak, Sociala medier blir allt vanligare som jobbverktyg, skriver om en ny undersökning som har gjorts av företaget Projectplace. De har nyligen frågat cirka 1200 projektledare och projektmedlemmar i Skandinavien, Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Nederländerna om hur de använder sociala medier på jobbet.. Resultaten visar att andelen som använder sociala medier som arbetsverktyg har ökat från 23% under 2010 till 40% under 2011. Samtidigt svarade 35% att användning av sociala medier i tjänsten hade förbjudits av företaget, jämfört med endast 13% 2010.

– Det är intressant och förvånande att den ökande populariteten för sociala medier som ett arbetsredskap följs av en ökad skepsis bland många företag, säger Johan Zetterström, VD för Projectplace. I dessa tider kan man inte ignorera de fördelar som nya kommunikationskanaler tillför i kontakten med kollegor, partners och viktigast av allt kunder. Det är ganska märkligt att förbjuda något som kan ge ett helt nytt värde till ditt företag. 2012 är det dags för företagen att kavla upp ärmarna och ta reda på hur de kan dra nytta av sociala medier.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag sociala medier

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>