Följ oss via RSS!
2012-01-08

Norsk kommun publicerar gymnasieundervisning på iTunes

Telemarks kommun i Norge har blivit den första kommunen i Norge på Apples iTunes U plattform. Undervisningsfilmer från kommunens gymnasieskolor kan nu laddas ner gratis.
Telemark fylkeskommune lägger nu ut gymnasielärarnas föreläsningar och presentationer via Apples iTunes U plattform enligt en artikel i norska Computer World, Tar undervisningen i Itunes. Det betyder att alla filmer är tillgängliga för hela världen och kan spelas upp på valfri dator eller mobil när som helst. Anledningen bakom satsningen är att flytta föreläsningsmomentet från klassrummet för att ge mer tid till övning och fördjupning. Input sker då som läxor och eleverna kan se filmerna flera gånger om du vill. I klassrummet ska de öva med lärarens stöd.

Enligt projektlederen Rune Mathisen:
- Jeg er overbevist om at bruk av videoer har en plass i fremtidens skole. Ikke som en erstatning av læreren, men et tillegg. Det er lettere med tilpasset undervisning, og her kan elevene kjøre i sitt eget tempo. De kan ta pauser og spole tilbake, det er ikke mulig i klasserommet

Många lärare har spelat in sina föreläsningar sedan länge medan andra har behövt stöd för att komma igång. Fördelen med iTunes U är att hela kommunens utbud syns på ett ställe och är alltid tillgängligt. För dem som inte gillar Apple finns de flesta föreläsningar även på YouTube.

För att se filmerna måste du först ladda ner iTunes till din dator (gratis) - det fungerar även på PC.

Se några filmer inom näring och hälsa.
Se några filmer inom matematik på YouTube.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning skola video föreläsningar öppna lärresurser

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>