Följ oss via RSS!
2012-01-03

Seminarium om socialt entreprenörskap

Begreppet socialt entreprenörskap har på senare år anammats inom praktik, politik, undervisning och forskning. Men vad är det vi lägger in i det? Det är temat på ESBRIs nästa seminarium, Socialt entreprenörskap
– Både solskenshistorier och orosmoln, 30 januari som även sänds på webben.
Tid: Måndag 30 januari 2012, 15.00-17.00
Plats: IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm
Webbsändning: Direktsändning via Bambuser. I efterhand via ESBRI Webb-TV
Talare: Ester Barinaga (Copenhagen Business School) och Malin Gawell (forskare, ESBRI)
Anmälan och mer info: www.esbri.se/nastaforelasning

Begreppet socialt entreprenörskap har på senare år anammats inom praktik, politik, undervisning och forskning. Men vad är det vi lägger in i det? Vid första anblicken tornar en hjältebild – med tydliga inslag av det goda – upp sig. Skrapar vi lite på ytan framkommer såväl engagemang, kreativitet och möjligheter, som en ibland tung och svår vardag. Det sociala entreprenörskapet tacklar detta på olika sätt. I den bästa av världar rör det sig om en flerfald av fruktbara bidrag som bemöts på ett konstruktivt sätt, till exempel i utformningen av politik. Men i praktiken är det inte riktigt så enkelt. I dag finns en debatt om vad socialt entreprenörskap är, vilken roll det har i samhället och inte minst om vad det betyder för enskilda individer.

Under föreläsningen kommer vi att få veta hur man inom svensk och internationell forskning ser på begreppet och dess betydelse. För att se hur tankarna omsätts i praktiken gör föreläsarna djupdykningar i några olika sociala entreprenörskapsinitiativ. Exemplen hämtas från bland annat Fryshuset, Förorten i Centrum och KRIS.

Se tidigare föreläsningar inom entreprenörskap från ESBRI

Läs mer om socialt entreprenörskap.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar företag föreläsning entreprenörskap

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>