Följ oss via RSS!
2011-12-19

YouTube för skolor

Många skolor är skeptiska till sociala medier som YouTube därför att de inte litar på innehållet eller ser det som ett störande moment i klassrummet. Men nu har YouTube lanserat en anpassad tjänst speciellt för skolor som erbjuder bara utbildningsfilmer på en egen plattform, YouTube for Schools.
Det har länge funnits bra utbildningsmaterial på YouTube, i synnerhet på YouTube EDU och TeacherTube där endast filmer godkända av skolorna/högskolorna får finnas. Men även där finns det störande annonser och kommentarer från allmänheten som inte alltid är speciellt begåvade.

Nu lanserar YouTube en helt egen tjänst YouTube for Schools där skolor kan få egna konton och där lärarna kan lägga upp spellistor med utbildningsfilmer utan reklam och där bara elever och lärare kan kommentera. Skolan kan ha sin egen profil på kanalen och den är bara tillgänglig via lösenord. Det betyder att skolan får sin egen interna YouTube sajt med bara de filmer som lärarna och eleverna vill lyfta fram och med möjligheter till interna diskussioner.

Titta på denna korta introduktionsfilm om YouTube for Schools.Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning skola video sociala medier

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>