Följ oss via RSS!
2011-12-07

Klotet - interaktivt radioprogram om miljön

Mycket utveckling inom e-learning fokuserar på video och spel men radio har fortfarande väldigt mycket att erbjuda dagens skolor. Ett bra exempel är SRs program Klotet som utforskar aktuella miljöfrågor.
Klimatförändring står i fokus med världskonferensen just nu i Sydafrika. SR P1 sänder en serie radioprogram om just klimatförändring och relaterade frågor som riktar sig till skolor och som innehåller många möjligheter till fördjupning i ämnet.

Klotet är ett radioprogram om dagens stora miljöfrågor: vad kan vi göra för att stoppa den globala uppvärmningen, kommer maten att räcka till i framtiden, hur räddar vi hotade djurarter? Klotets webbplats innehåller länkar till alla tidigare radioprogram, en blogg och länkar till programmets Facebooksida, Twitterflöde mm. Meningen är att lyssnarna, i synnerhet skolelever, höra av sig och diskuterar:

– Vi lyfter ofta upp de hoppingivande exemplen, berättar Klotets programledare Marie-Louise Kristola. Exempelvis konstnären Petra Wadströms smarta uppfinning Solvatten som ger fattiga afrikaner tillgång till rent vatten eller att Köpenhamn planerat bygga 6-filiga "supercykelvägar".
Klotet är ett radioprogram och en blogg som hela tiden pratar med Er läsare/lyssnare via bloggen och Facebook och Twitter.
- Från Er får vi mängder av uppslag och förslag på frågor och gäster. Ibland har till och med våra läsare varit med oss ut på reportagen, säger producenten Johan Bergendorff.

Länkar finns även till flera program inom området.
Lyssna till det senaste programmet som smakprov:


Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar skola blogg sociala medier radio

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>