Följ oss via RSS!
2011-12-05

Twitterskolan

Twitter används av individer, företag och organisationer över hela världen men det kan vara svårt att komma igång. Folkbildningens blogg Re:flex startar en serie artiklar som visar hur du kommer igång med Twitter på rätt sätt.
I Sverige har Twitter inte blivit så populär som utomlands och förknippas oftast med kändisar, vardagssnack och tidstjuveri. Men Twitter kan vara ett viktigt verktyg för forskning, lärande och för att helt enkelt skapa nätverk. Ingela Grönstedt Arvidsson, Hvilans folkhögskola, skriver en twitterskola i tre delar för Re:flex och den första delen heter Att twittra eller inte twittra, det är frågan. I den första delen betonar hon vikten av att planera hur du ska använda Twitter, vilken profil du visar och att inte vara förblygsam: du måste bidra innan får får tillbaka.

- När man ger sig in på Twitter första gången känner man sig kanske lite bortkommen och blyg som man ofta gör i nya sammanhang. Man funderar över vem man ska följa, och hur man ska hitta människor som verkar intressanta. Och man funderar över hur man ska få människor att börja följa en själv. Hur ska man nå ut och berätta för Twitter att man finns?

Läs hela serien på Re:flex och kanske du får inspiration att prova!
Se del 2 Välkomna på en rundtur i min TweetDeck.

CELA har vi också en bra introduktion till Twitter med film och tips.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar digital kompetens folkbildning sociala medier twitter

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>