Följ oss via RSS!
2011-12-04

127 yrkeshögskoleutbildningar på distans

Yrkeshögskoleutbildningar blir allt fler och väldigt många går på distans.Yrkeshögskolemyndigheten har nyligen beviljat 127 distansutbildningar i synnerhet inom områden hälso och sjukvård, ekonomi och försäljning och teknik och tillverkning.
Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat statsbidrag till totalt 235 yrkeshögskoleutbildningar därav 127 går att läsa på distans enligt en artikel av SVERD (Svenska riksföreningen för distansutbildning), 127 distansutbildningar inom YH. Intresset att arrangera YH-utbildningar ökar år för år och denna gång har drygt en fjärdedel blivit godkända för bidrag. I artikeln har SVERD intervjuat Johan Blom, avdelningschef Utbildningsavdelningen på Yrkeshögskolemyndigheten.

– Konkurrens om att få starta nya yrkeshögskoleutbildningar är större än någonsin och andelen utbildningar med välmotiverade arbetsmarknadsbehov är långt fler än myndigheten har pengar till.

Nu finns det YH-utbildningar i alla län i landet eftersom Gotland fick sin första YH-utbildning i denna omgång. Vill du läsa mer om hela utbudet av YH-utbildningar finns all information på www.yrkeshogskolan.se.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar e-learning student yrkeshögskola distans

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>