Följ oss via RSS!
2011-11-03

Framtidsstress

Känns det allt svårare att hinna med alla nätverk, meddelanden, nyheter och diskussioner som fyller våra liv idag? Många lider av framtidsstress.
Framtidsstress eller livsacceleration är temat på denna månads nyhetsbrev från Futurewise. Allt fler känner sig stressade över informationsöverflödet och känslan av att man inte hänger med eller förstår det som händer i världen ökar.

- Medieakademin ställde i en undersökning för ett par år sedan frågan om vad man tycker om tempot i dagens samhälle jämfört med för 5–10 år sedan. 9 av 10 tyckte att tempot hade ökat, varav 58 procent svarade att tempot var mycket högre.

Anledningen till överflödet är att det helt enkelt finns så många fler som lägger ut information. Enligt Världsbanken finns det 18 miljoner forskare i världen; ungefär 80% av alla forskare som någonsin har levt lever idag. Lägg till att miljoner lekmän och entusiaster också publicerar i ökande takt så ser man varför man känner sig stressad. Ju mer information som finns tillgänglig desto mer behöver vi pålitliga filter.

Se nyhetsbrevet Livsacceleration (pdf)

Prenumerera på Futurewise nyhetsbrev.

Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar nyheter information digital kompetens trend

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>