Följ oss via RSS!
2011-10-26

Ge bort en timme, bidra till digital delaktighet

Nu på söndag vrider vi klockarna tillbaka en timme. Eftersom du vinner en timme varför inte ge bort den för att hjälpa någon komma igång med internet? Det är utmaningen i en kampanj av brittiska BBC.
Många britter saknar grundläggande datorkunskaper och har aldrig använt internet. I Sverige har vi den nationella kampanjen Digidel som hjälper många att komma igång på nätet och liknande aktiviteter pågår i Storbritannien. BBC har just nu en intressant kampanj i östra England, Give an hour, som går ut på att utnyttja den timme vi alla tjänar när vi går över till vintertid. De letar efter frivilliga som kan ge en timme av sin tid för att hjälpa någon som inte kan använda nätet.

Många arbetssökande har svårt att komma in på arbetsmarknaden för att de saknar IT-kunskaper och många äldre behöver komma åt de digitala tjänsterna som erbjuds av banker, kommuner, landsting mm. Därför är det viktigt att satsa på olika åtgärder för att minska den digitala klyftan.

Det är klart att en timme inte räcker för att bli digitalt kompetent men arrangörerna hoppas att just en timme kan räcka för att ge mersmak och få in nya deltagare i olika lokala initiativ för att höja den digitala delaktigheten.

Läs mer i en artikel av BBC News, Give An Hour: Computer literacy campaign in East.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar digital kompetens delaktighet IKT

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>