Följ oss via RSS!
2011-10-13

Ny omvärldspublikation "Bygg på det"

Media Evolution släpper idag sin femte publikation: "Bygg på det" - om att skapa medietjänster och innehåll på redan existerande verk.
"De stora företag och organisationer som inte tar en ledande roll inom open innovation kommer att halka efter i det nya medielandskapet." Detta säger Christer Månsson, vd på Media Evolution.

"I Malmö där vi verkar råder en givmild och öppen anda. Företag i mediebranscherna delar på kontakter och idéer, söker allianser och ser samarbete som en väg till snabbare tillväxt." säger Martin Thörnkvist, redaktör och omvärldsbevakare på Media Evolution.

Samma trend återfinns i medielandskapet i stort. Användandet av öppna API:er och Creative Commons ökar hela tiden vilket gör att nya tjänster kan skapas i snabbare takt och till lägre kostnad.

För att gå på djupet i den här utvecklingen skriver Kristina Alexanderson (Creative Commons Sverige) om var man hittar CC-licensierad media och Johan Brissmyr (Popdevelop) berättar om hur de bygger tjänster på öppna API:er. Dessutom skriver Catherine Mulligan (University of Nottingham) om varför det är en god idé att dela med sig av sin data även ur en ekonomisk synvinkel.

Läs mer: Bygg på det - om att skapa från andras verk (Media Evolution)

Ladda ner publikationen som pdf eller beställ den i pappersformat från Media Evolution.

Källa: Pressmeddelande, Media Evolution.
Gilla/Dela
RSS Twitter Facebook Bloggy Pusha
Taggar media Creative Commons öppna lärresurser innovation

Licens Creative Commons Attribution-ShareAlike

0 kommentarer >>